Criză politică în Republica Moldova. Tudor Curtifan, despre demisia Nataliei Gavrilița și mișcarea Maiei Sandu

Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania, a vorbit despre demisia Nataliei Gavrilița, premierul Republicii Moldova, și noul nume vehiculat pentru preluarea acestei funcții.

Chiar înainte de demisia Nataliei Gavrilița din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, în presa de peste Prut, dar și în România, s-a vorbit despre posibilitatea ca Dorin Recean, consilier pe probleme de securitate al Maiei Sandu, să preia funcția de premier. Despre acest lucru a vorbit, la Antena 3 CNN, Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania.ro:

„Dacă domnul Recean va fi alegerea Maiei Sandu pentru funcția de premier al Republicii Moldova, e o premieră. El e un consilier pe probleme de securitate. Deci, în contextul acestei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei, se pliază“, a spus Tudor Curtifan.

Demisia Nataliei Gavrilița

În opinia lui Tudor Curtifan, Maia Sandu încearcă să facă o resetare în guvernarea Republicii Moldova:

„În ceea ce privește demisia doamnei premier, e o mișcare care, în anumite cercuri analitice, ar fi fost așteptată încă de la finalul anului trecut. E clar că, n Republica Moldova, doamna Maia Sandu e președintele de facto la Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare. PAS are o majoritate covârșitoare de peste 53% în Parlament, deci poate să-și schimbe premierul.

Ceea ce cred că se încearcă e o resetare, pentru că din momentul în care PAS a câștigat alegerile, s-a prăbușit în sondaje și e undeva la 25%.

Pericolul e cât se poate de real, doar că în momentul de față, Federația Rusă nu are capacitatea să extindă conflictul, până nu rezolvă toate problemele pe care le are în Ucraina, mă refer la cele patru regiuni pe care le-a anexat ilegal, dar fără să le controleze. Ulterior, într-o altă fază a conflictului de a ajunge până la Odesa și gurile Dunării. Abia apoi se poate gândi Vladimir Putin și la Republica Moldova“, a spus, la Antena 3 CNN, Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel