Delir peste Prut. Igor Dodon se crede Ștefan cel Mare

AGERPRES
AGERPRES

Președintele în funcție al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut astăzi un discurs la Chișinău. Iată ce a spus acesta.

Mai sunt două zile până la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În confruntarea finală se vor duela Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, exponent al unei politici de apropiere față de Uniunea Europeană, și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor, partid ce militează pentru o apropiere de Rusia.

Dodon, discurs halucinant la Chișinău. S-a comparat cu Ștefan cel Mare

Președintele Igor Dodon a avut astăzi un discurs în care s-a comparat pe sine cu domnitorul Ștefan cel Mare, iar situația în care se află acum Republica Moldova, cu starea lucrurilor din Moldova Medievală din vremurile domnitorului. Dodon a zis că el trebuie să lupte cu deputații așa cum a luptat Ștefan cu boierii, că el va fi cu Estul și cu Vestul, precum a fost marele voievod, și că el va apăra valorile tradiționale, precum Ștefan a fost cu crucea, și va avea grijă toți moldovenii, oriunde ar fi ei, așa cum a făcut-o și domnitorul. Psihologul Dan Simion a explicat discursul lui Dodon este un unul de grandoare și contextual și că Dodon prezintă semnele tulburării narcisiste, a personalității histrionice, afectate de hybris și că prezintă trăsăturile complexului mesianic, consideră psihologul Dan Simion, potrivit Deschide.md.

O altă idee interesantă, menționată de psiholog, este că Dodon a adus din Rusia o echipă de experți care să-l ajute în campanie, iar rolul lor este foarte simplu - „Shoot to kill” - „Împușcă ca să ucizi”. Deci nu contează ce se întâmplă cu celălalt candidat, atâta timp cât tu-l elimini. „Fiind în campanie și în luptă pentru putere, printre oameni care adulează, flatează, care-i spun că el e cel mai mare, care îi alimentează latura narcisică, îl face pe el să funcționeze necugetat. Asta se întâmplă contextual. Totodată, Dodon se ține foarte strâns de putere, se teme că o să piardă. S-a demonstrat că puterea poate să-l facă pe cel care o deține să piardă contactul cu realitatea din jur. Este un delir de grandoare contextual. După ce va dispărea campania electorală, probabil, se va potoli”, mai spune psihologul Dan Simion.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invocat, vineri, pe Ştefan cel Mare pentru a-i convinge pe cetăţenii din Republica Moldova să dea dovadă de unitate în turul al doilea al alegerilor rezidenţiale care va avea loc duminică, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel