Urmărește emisiunea live


Delfinii, folosiți de ruși pentru a proteja o bază navală din Crimeea

Delfinii, folosiți de ruși pentru a proteja o bază navală din Crimeea / Foto: Pixabay, de Wolfgang Zimmel
Delfinii, folosiți de ruși pentru a proteja o bază navală din Crimeea / Foto: Pixabay, de Wolfgang Zimmel

Rusia ar fi dus delfini dresați în Crimeea pentru a proteja o bază navală.

Institutului Naval al SUA (USNI) susține că Rusia a amenajat două țarcuri de delfini dresați de marină la intrarea în portul Sevastopol din Crimeea. USNI a studiat imagini din satelit care arată că țarcurile au fost mutate în acel loc la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, pentru a proteja o bază navală din Marea Neagră, anunță BBC.

Sevastopol este cea mai importantă bază navală rusă din Marea Neagră, care adăpostește nave de mare valoare, aflate în afara razei de acțiune a rachetelor ucrainene, dar vulnerabile la operațiunile de infiltrare subacvatică și de scufundare, relatează Mediafax.

În trecut, mamiferele marine au fost antrenate atât de armata americană, cât și de cea rusă pentru a ajuta în operațiunile subacvatice și de combatere a scafandrilor.

În trecut Rusia avea și o balenă beluga spion

O balenă beluga care purta un ham rusesc a fost supranumită „spion pentru un program de cercetare rusesc” atunci când a fost găsită în largul coastelor Norvegiei în 2019.

Experții programului pentru mamifere marine al Marinei SUA susțin că delfinii pot fi antrenați să „ajute personalul de securitate în detectarea și prinderea înotătorilor și scafandrilor neautorizați care ar putea încerca să dăuneze oamenilor, navelor sau instalațiilor portuare ale Marinei".

Patru delfini si trei foci din Harkov vor fi aduși Constanța. "Nu mai au hrană și nici îngrijirea corectă”

Patru delfini și trei foci de la Delfinariul din Harkov, Ucraina, au fost aduși la Constanța. Oraşul Harkov, care este bombardat grav de soldații ruşi, a rămas fără resursele necesare pentru îngrijirea animalelor, transmite Pro Tv.

Înainte de război, într-un show al delfinilor din Harkov, turiștii puteau înota cu mamiferele, cei mici erau tratați cu ajutorul delfinoterapiei, iar cei care voiau să își unească destinele în Delfinariu o puteau face fără nicio grijă. De când a izbucnit războiul, Harkov a fost bombardat întruna de ruși. Autoritățile din țara vecină au cerut ajutorul românilor. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel