Delegația CCIR, la Bruxelles, la ediția EPE. Brexit, o provocare pentru mediul de afaceri

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie s-au aflat, miercuri, la Bruxelles unde au participat la cea de-a 5-a ediție a Parlamentului European al Întreprinderilor (EPE).

Delegația Camerei de Comerț și Industrie a României condusă de Aurelian Gogulescu, consilier în Relații Internaționale al președintelui CCIR, Mihai Daraban, și președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a participat miercuri, 10 octombrie, în hemiciclul Parlamentului European, la cea de-a 5-a ediție a Parlamentului European al Întreprinderilor (EPE), un eveniment organizat de EUROCHAMBRES în parteneriat cu cele 44 camere de comerț membre și Parlamentul European. Membră Eurochambers și coordonator național, CCIR este reprezentată la EPE 2018 de o delegație formata din 12 oameni de afaceri și 3 reprezentanți ai sistemului cameral.

Ediția din acest are pe agendă dezbateri care vizează  abilitățile și aptitudinile forței de munca, precum și politica comercială a Uniunii Europene. Totodată vor fi dezbătute evenimentele care vor creiona viitorul Europei, în contextul ieșirii Marii Britanii din UE. Brexit reprezintă o provocare pentru mediul de afaceri, subiect îndeaproape tratat de către  Michel Barnier, negociatorul șef al Comisiei Europene, responsabil pentru aplicarea articolului 50 în relația cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Scopul EPE este de a da cuvântul antreprenorilor, adevărații actori ai creșterii economice în Europa, și de a informa factorii de decizie – prin vocea companiilor – în legătură cu așteptările comunității de afaceri. Antreprenorii au ocazia unică de a dezbate cu înalți reprezentanți ai instituțiilor UE și de a le oferi feedback direct cu privire la politicile UE. De asemenea, EPE le permite antreprenorilor să înțeleagă mai bine obiectivele Uniunii Europene și rolul fiecărei instituții implicate în procesul legislativ.

Ce reprezintă Eurochambres

Eurochambres estimează un număr de aproximativ 1000 de participanți din cele 28 de state UE și din cele 18 state non-UE membre ale Eurochambres, la EPE 2018. Fiecărei delegații îi este alocat un număr de locuri, corespunzător celui deținut de țara respectivă în Parlamentul European. În urma fiecărei sesiuni care are loc în cadrul EPE se votează o rezoluție, iar la final documentul de poziție va fi folosit de către Eurochambres în activitățile sale și va fi înaintat Parlamentului European.

Eurochambers (Asociaţia Europeană a Camerelor de Comerţ) a fost fondată la data de 28 februarie 1958 sub numele de Conferinţa Permanentă a Camerelor de Comerţ şi Industrie a Comunităţii Economice Europene (CEE) de către 6 membri: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Luxemburg. În prezent, Eurochambres are 46 de membri: 45 de organizaţii naţionale şi o cameră transnaţională.

Misiunea asumată de Eurochambres este aceea de a reprezenta, a servi şi a promova camerele de comerţ şi industrie europene.

Vezi si: Brexit, negocieri. Avertisment: "UE trebuie să se pregătească"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel