Declaraţie adoptată la Bucureşti. Va fi prezentată liderilor europeni

Mihai Ciobanu / 16 Martie 2019 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
Palatul Parlamentului2
Palatul Parlamentului2

Document adoptat, la Bucureşti, de către oficialii care au participat, zilele trecute, la cel de-al VIII-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor.

Participanţii la cel de-al VIII-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor au adoptat ieri Declaraţia de la Bucureşti, intitulată "Construirea Uniunii Europene de la temelie, împreună cu regiunile şi oraşele". Documentul include 10 măsuri ce vizează consolidarea forului comunitar şi întărirea acţiunilor pe plan local, pentru a construi un viitor mai bun pentru cetăţenii europeni. El va fi prezentat liderilor de stat şi de guvern care vor fi prezenţi la summit-ul de la Sibiu, din 9 mai.

Sub titlul ''(Re)New EUrope'' şi în contextul Brexit-ului, Summitul de la Bucureşti s-a concentrat pe contribuţia şi rolul autorităţilor locale şi regionale la asigurarea solidarităţii în UE, la consolidarea democraţiei europene şi la încurajarea dialogului cu cetăţenii, mai ales în perspectiva alegerilor europene din mai 2019.

Cu câteva săptămâni înainte de luarea unor decizii importante cu privire la conducerea instituţiilor UE pentru anii următori, la acest summit va fi adoptată o declaraţie menită să prezinte viziunea asupra unei Uniuni Europene reînnoite, o UE bazată pe democraţie, solidaritate şi proximitate (în scopul elaborării unor politici ale UE care să ţină seama mai bine de nevoile locale). 

Vezi şi: Rating România. Standard & Poor's a publicat cifrele

Tramvaie noi în Bucureşti. Pe ce trasee vor circula

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26