EXCLUSIV  Declarații despre Carmen Dan. Ciocan – Coarnă – Babuș, situație fără precedent. „E înregistrat tot” - update

D.C. / 04 sep 2018 / 19:51 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Declarațiile lui Christian Ciocan (FSDPR) din weekend, legate de ministrul Carmen Dan, au dus la o situație fără precedent.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor (FSDPR) s-a declarat alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, în criza generată după protestul din 10 august. Potrivit unor surse DCNews, Biroul Executiv FSNPPC ar fi făcut o solicitare către Corpul de Control al ministrului, cerând o serie de lămuriri în legătură cu activitatea lui Ciocan, care declarase în weekend că apreciază „activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniştri de Interne pe care România i-a avut". Conform surselor, întrebările – în număr de patru - ar fi legate de programul de muncă al acestuia, mai exact despre activitățile pe care le desfășoară.

Am încercat să verificăm informația, în acest context contactându-i telefonic pe Dumitru Coarnă și vicepreședinții Mihai Zlat și Neculai Isache. Aceștia, în frunte cu Dumitru Coarnă, au negat o astfel de informație. „Nu. Pentru mine nu există subiectul Ciocan, nu este adevărat. Nu am făcut noi, poate altcineva”, a declarat, pentru DCNews, Coarnă. De asemenea, Isache a spus clar: „Nu am trimis”.

„Este înregistrat tot"

Ulterior, am luat legătura telefonic cu Ionel Babuş, preşedintele FSDPR. Iată ce ne-a declarat: „Am auzit și eu pe surse. Apoi am vorbit cu directorul general adjunct al Corpului de Control al ministrului de Interne, domnul comisar șef de poliție Iașnic, pe care l-am întrebat cât de adevărat este, pentru că nu e normal să reclame pe cineva care vrea binele polițiștilor, nu e firesc. Și a spus așa: Da, într-adevăr, avem o lucrare dată de la Sindicatul Național al Polițiștilor, vă spun textual cum a zis, în care nu reclamă nimic, doar că vrea să se intereseze cu privire la program, unde lucrează, ce activități desfășoară, care e programul lui. Domnia sa a dat-o unui ofițer, care mâine (n.r. miercuri, 5 septembrie) o dă domnului Buda să poată să îi dea un răspuns petentului în cauză. Sindicatul Național al Polițiștilor, așa mi-a zis. Nu mi-a zis SNPPC din MAI".

„Nu l-a reclamat cu absolut nimic. Atunci, nefăcând obiectul unor verificări ale Corpului de Control, domnul director general adjunct a dat-o unui ofițer – este înregistrat absolut tot – ca să o dea spre competentă soluționare", a mai spus acesta.

Deocamdată, documentul nu este asumat oficial de nimeni.

 

Update: Ciocan a răspuns, pentru DCNews, la întrebările la care am făcut referire. Articolul, AICI.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26