EXCLUSIV  Declarație TRANȘANTĂ din PE după vizita premierului Tudose la Bruxelles: Este cazul să le crape obrazul

Mihai Tudose
Mihai Tudose

Europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației pentru Republica Moldova, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre vizita premierului Mihai Tudose la Bruxelles și promisiunile despre România pe care acesta le-a făcut.

A fost prima vizită oficială a premierului Mihai Tudose la Bruxelles. Deși agenda întâlnirilor cu înalți demnitari a fost foarte încărcată, prim-ministrul a avut timp și de o întrevedere cu europarlamentarii PSD și ALDE. 

(w670)

Mihai Tudose, la Bruxelles

"Este o vizită dedicată normalității, nu cancanului sau dedicațiilor politice, și acest lucru trebuie salutat. Prestația premierului a fost la cote înalte, a dat mesajul de stabilitate și predictibilitate așteptat de partenerii europeni de la o țară care va fi la cârma Uniunii Europene peste un an și jumătate de acum. Mesajele de interes sunt multiple, iar vizita la Chișinău este firească și este simbolică, transmite o viziune clară a Executivului de la București asupra regiunii. Este esențial să subliniem că România nu are de raportat nimic nimănui: suntem stat membru cu drepturi depline, restul, cum ar fi nivelul ambiției și aspirației, depinde de noi. Detractorilor le pot spune însă că este cazul să le crape obrazul: avem rezultate economice de invidiat, nu e cazul să încerce să pună România la colț", a spus Andi Cristea pentru DC News.

 (w670)

Andi Cristea, europarlamentar

Amintim că premierul Mihai Tudose a ieșit singur la declarații la Bruxelles, după întâlnirea cu liderii europeni, lucru care l-a deranjat pe Siegfried Mureșan, europarlamentar propus premier de Traian Băsescu, care a simțit nevoia să le transmită "rușine" parlamentarilor care au votat guvernul.

Despre acest subiect, Andi Cristea ne-a declarat: "Domnul Mureșan trebuie să compenseze faptul că face parte dintr-un partid mic, așa că simte nevoia să facă declarații tari. Domnia sa trebuie să exerseze decența, mai ales când vine vorba de imaginea României în context de 2018 și 2019, Centenar și Președinția rotativă a Consiliului. România este a tuturor, nu doar a guvernării, ci și a opoziției, cu toții avem responsabilitatea comportamentului corect față de țară și imaginea ei".

Subiecte importante abordate de Mihai Tudose la Bruxelles

Marți, premierul Mihai Tudose a afirmat, la Bruxelles, vorbind despre fondurile europene, că în această săptămână s-a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro.

VEZI ȘI: "RUȘINE, Siegfried Mureșan!". Mesaj VIRULENT după prima vizită externă a lui Mihai Tudose

"O veste bună este că (...) s-a reușit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorități de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (...) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim și să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbție (...) zero și n-am găsit nicio autoritate de management în funcțiune", a declarat Mihai Tudose.

El a făcut referire și la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale.

"Așteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiții până în septembrie. (...) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm și noi procedurile de achiziție publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv", a mai spus Tudose.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii de la Bruxelles, s-a afirmat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, fiind amintite eforturile comune pentru un proiect european al acestei țări. De asemenea, a fost prezentat și planul privind o apropiată vizită a premierului în Republica Moldova.

VEZI ȘI: Reacție explozivă din PE, după scandalul vizitei lui Tudose: La ce ne-a folosit că a ieșit și a zâmbit la poză?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel