EXCLUSIV  Reacție explozivă din PE, după scandalul vizitei lui Tudose: La ce ne-a folosit că a ieșit și a zâmbit la poză?

Premierul Mihai Tudose a ieșit singur la declarații la Bruxelles, după întâlnirea cu liderii europeni. Europarlamentarul român, cel pe care Traian Băsescu îl propunerea premier al României, Siegfried Mureșan, le-a transmis ”rușine” parlamentarilor care au votat guvernul. 

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, pentru DCNews, că ”noi, eurodeputații ALDE și S&D, am avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose și cu miniștrii care l-au însoțit și cu doamna ambasador Luminița Odobescu, de la reprezentanță. Ceea ce ni s-a spus nouă a fost că întâlnirile au fost foarte bune. Acum, că a ieșit singur la declarații, sigur, chiar nu știu dacă e marea problemă a României. Marea problemă ar fi deblocarea celor 600 de milioane, așa cum a anunțat premierul. De asemenea, premierul a fost extrem de disponibil să ia propunerile noastre. De exemplu eu i-am făcut direct propunerea să nu meargă pe ideea de înființarea a unei bănci de dezvoltare, pentru că este o rămânere mare, mare, mare, în urmă, ci să dea o hotărâre de guvern să desemneze EximBank sau CEC-ul până la înființarea unei bănci ca să desemneze banca statului să se ocupe de preluarea dosarelor de la întreprinzători pentru fondul strategic. Premierul chiar a dat și soluții de colaborare cu miniștrii din guvern. Nu pot să spun că ar trebui notat la negativ că a ieșit premierul singur la declarații, nu văd o mare problemă”.  

În ceea ce privește comparația cu Dacian Cioloș, care a ieșit la declarații alături de Jean-Claude Juncker, Maria Grapini întreabă: ”Și le ce ne-a folosit? Dl Cioloș nu a mișcat absolut nimic în ceea ce înseamnă fonduri europene și fond strategic de investiții? Așadar, nu ne-a folosit că a ieșit și a zâmbit la poză, mai ales că a fost comisar care cunoștea modalitatea, regulamentele, persoanele. Pe mine mă interesează ce a făcut efectiv, nu pentru că l-a însoțit mare lider european pe dl Cioloș.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel