Decizie radicală în Brăila, după ce o stradă s-a transformat în râu

Așa arăta strada Râmnicu Sărat din Brăila dupa o ploaie torențială
Așa arăta strada Râmnicu Sărat din Brăila dupa o ploaie torențială

Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila îşi va achiziţiona propriul generator, pentru a interveni în momentul în care traficul de pe străzi este blocat de apa de ploaie şi pentru a preveni, astfel, eventuale inundaţii, a anunţat joi, în conferinţă de presă, primarul de Brăila, Marian Dragomir. 

Măsura a fost luată după ce luni, 19 septembrie, zeci de maşini au fost blocate pe Şoseaua Râmnicu Sărat, sub un pod de cale ferată, unde apa adunată în urma ploii depăşea înălţimea de un metru şi nu se putea interveni cu motopompele pentru evacuarea apei, deoarece Electrica a avut o pană de curent în zonă.

'Acolo, pe Râmnicu Sărat, a fost o defecţiune de la Electrica, care a ţinut în beznă o parte din cartierul Obor şi o parte din cartierul Chercea. Până când Electrica va face investiţii, CUP Dunărea va achiziţiona un generator, pentru ca atunci când avem probleme cu instalaţia electrică să avem propria soluţie de rezervă. În paralel, atunci când vom constata că există pericolul inundării acelei zone, cei de la Poliţia Rutieră vor devia traficul pentru ca nimeni să nu mai rămână cu maşina blocată în apă', a declarat Marian Dragomir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel