Decizie neașteptată a Tribunalului Dâmbovița în cazul Cathedral Plaza

Tribunalul Dâmboviţa, care în 2012 a pronunțat sentința de începere a procedurilor legale pentru eventuala demolare a Cathedral Plaza, și-a suspendat în data de 15 aprilie 2015 propria decizie. 

Potrivit romanialibera.ro, practic, aceeaşi instanţă şi acelaşi judecător care au pronunţat în 2012 sentinţa de începere a procesului de demolare au revenit în 2015, suspendând această decizie. Suspendarea hotărârii din 2012 va fi valabilă până la momentul când se vor clarifica obligaţiile instituite în sarcina Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), precum şi până la finalizarea procedurilor de reautorizare a clădirii ce fac obiectul dosarului 8563/3/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Prin această decizie recentă se înclină balanţa în favoarea Cathedral Plaza, cu toate că arhiepiscopul Ioan Robu a acreditat ideea privind obligativitatea demolării clădirii - idee contrazisă explicit de ultima sentință a Tribunalului Dâmbovița - exercitând astfel o imensă presiune asupra autorităţilor responsabile în acest caz.

Sentinţa din 2012 a Tribunalului Dâmboviţa se referă strict la începerea unor proceduri administrative de demolare, ceea ce nu este echivalent cu începerea demolării.

Dispunerea demolării se face, potrivit legii, prin emiterea de către PMB a unei autorizaţii de demolare, precedate de obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor impuse de lege. 

Citește AICI sentința Tribunalului Dâmbovița

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel