Alegeri Franța: Fillon favorit cu Le Pen. Hollande ia în calcul candidatura

alegeri franta
alegeri franta

Cele mai recente sondaje de opinie arată că Francois Fillon și Marine Le Pen se vor duela în alegerile finale pentru președinția Franței. Conform unor publicații franceze, victoria lui Fillon în alegerile preliminare ale conservatorilor l-ar face pe Hollande să ia în calcul o viitoare candidatură, chiar dacă este aspru criticat și în scădere majoră de popularitate. 

Les Republicains consideră că nominalizarea lui Fillon pentru alegerile prezidențiale îi dau o licărire de spreranță lui Francois Hollande în perspectiva alegerilor finale care vor avea loc în luna aprilie a anului viitor. 

Planurile lui Fillon de tăiere a locurilor de muncă din sectorul public și atitudinea conservatoare cu privire la căsătoriile gay ar putea să fure voturile susținătorilor lui Marine Le Pen, astfel că specialiștii preconizează alegeri foarte strânse, informează Reuters.

Hollande mai are două săptămâni să se decidă dacă va candida pentru alegerile preliminare ale socialiștilor francezi. În acest weekend, premierul Manuel Valls a lansat o val de acuze la adresa lui Hollande și a lansat să se înțeleagă că va candida împotriva lui. 

După cinci ani torizi la putere, marcate de un șomaj ridicat și o serie de atentate teroriste pe teritoriul Franței, stânga din Franța este mai divizată ca niciodată. Efectele sunt vizibile: Ultimele sondaje de opinie arată că Fillon și Marine Le Pen se vor duela în ultima rundă a alegerilor prezidențiale din Franța, cu șanse foarte mari pentru Fillon să își adjudece președinția. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel