Decizie definitivă luată de instanță în dosarul Lukoil Ploiești

Curtea de Apel Ploiești a decis, vineri, că directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, trimis în judecată sub control judiciar pentru mai multe fapte penale, nu poate părăsi țara pentru a se deplasa la Moscova.

"Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împotriva încheierii nr. 361/17.08.2015 a Judecătorului de Cameră preliminară de la Tribunalul Prahova. Desființează încheierea atacată și pe fond respinge cererea inculpatului Bogdanov Andrey Iurevici privind modificarea controlului judiciar, în sensul permiterii părăsirii teritoriului țării", se arată în hotărârea magistraților ploieșteni, publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă, transmite Agerpres.

Tribunalul Prahova admisese, pe 17 august, cererea formulată de Bogdanov privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar, permițându-i inculpatului să se deplaseze pe teritoriul Federației Ruse, la Moscova, în perioada 27 august - 1 septembrie inclusiv. Această decizie a fost însă contestată de procurori.

Vezi și: Petrotel Lukoil, un nou dosar. 41 de suspecţi cercetați pentru evaziune fiscală

Andrey Bogdanov a fost trimis în judecată la data de 3 august, alături de alte cinci persoane fizice și două persoane juridice, respectiv SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Ancheta vizează mai multe infracțiuni, între care spălare de bani și folosirea cu rea credință a creditului societății.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este de peste 7,5 miliarde lei, echivalent a aproape 1,8 miliarde euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni la o valoare de 2,5 lei/acțiune, în valoare totală de 442.101.572,5 lei, a primelor de emisiune deținute de Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, în valoare totală de 1.880.931.388 lei, asupra conturilor deținute de Petrotel Lukoil Ploiești la RBS Bank Olanda, precum și a sumelor ce se vor vira ulterior, până la concurența sumei 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

Măsuri asigurătorii au fost instituite și asupra conturilor deținute de terțul acționar majoritar al Petrotel Lukoil Ploiești, Europe Holdings Bvatrium Olanda, la City Bank Londra, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

Citește și: Cum a dat Petrotel Lukoil o țeapă uriașă României- Rechizitoriu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel