Petrotel Lukoil, un nou dosar. 41 de suspecţi cercetați pentru evaziune fiscală

Dosarul Petrotel Lukoil se dovedește a fi unul dintre cele mai grele care vizează evaziunea fiscală. Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care au instrumentat dosarul Lukoil şi au trimis în judecată companiile Petrotel Lukoil SA şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, alături de şase persoane cu funcţii de conducere în Petrotel Lukoil, au dispus disjungerea cercetărilor în acest dosar, se arată în rechizitoriul prin care cei opt inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, potrivit Mediafax.

Potrivit documentului citat, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale faţă de 42 de suspecţi, între care 41 de persoane juridice şi o persoană fizică, cercetările având în vedere infracţiuni economice.

Astfel, în cauza disjunsă procurorul a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploieşti şi faţă de directorul acesteia, cetăţeanul rus Andrey Bogdanov, pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: Petrotel Lukoil și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, trimise în judecată. Prejudiciu de 1,7 miliarde euro

De asemenea, a fost disjunsă cauza în vederea efectuării urmăririi penale faţă de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acţionar majoritar al rafinăriei de la Ploieşti, care va fi cercetată pentru infracţiunile de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, fapte comise în perioada 2008-2010 inclusiv.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei în vederea urmăririi penale faţă de 39 de societăţi comerciale cu răspundere limitată suspectate de comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, precizează documentul citat.

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au trimis în judecată dosarul în care compania Lukoil şi reprezentanţi ai acesteia sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

Printre inculpaţi se numără SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, dar şi mai mulţi cetăţeni ruşi, români şi moldoveni cu funcţii de conducere în cadrul rafinăriei din Ploieşti.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel