De ce vrea Florin Zamfirescu o statuie a lui Ceaușescu

În ediția de săptămâna aceasta a emisiunii "Dincolo de știri" difuzată de Antena 3, Cristina Țopescu l-a avut invitat pe marele actor Florin Zamfirescu.

Maestrul a spus că România, în momentul intrării în UE, nu a ajuns într-un mediu multicultural, ci într-o păstrăvărie.

"Trebuie să fim toţi la fel, să ni se anuleze capacităţile, cultura, limbile. Noi părem acum Ghiţă Contra. Cum adică, am vrut în UE şi acum ne revoltăm? Noi credeam că intrăm într-un mediu în care diversitatea este puterea. Nu o să poată nimeni să impună poporului român ceva."

Acesta a spus că principiul "egalitate, libertate, fraternitate" este o minciună și că nu poate fi aplicat în realitate.

"Nu poţi să fii liber dacă impui egalitate. Egalitatea este criminală, este patul lui Procust. Am plecat greşit, de la "egalitate, libertate, fraternitate”, dar acești termeni nu pot coexista. Începând din 1945, milioane de oameni au fost decimaţi din raţiuni de egalitate şi libertate. Mie îmi e ruşine când trec prin faţa lui Maniu, Brătienii, acum scoatem şi punem la loc statui. Mă aştept să îl văd şi pe Ceauşescu la un moment dat tras în statuie, ca să avem ce scuipa."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel