Trucurile culinare, din bucătăria bunicii, sunt cele mai utile. Dacă eşti la ineput, în această "meserie", te sfătuim să ţi le notezi într-un carneţel.
Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.
Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma.
Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte.
Vezi și: De ce trebuie să ții ceapa la frigider, 30 de minute. Cel mai tare truc!
Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă.
Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor.
Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete.
Vezi și: De ce să pui ulei în cafea. Efectele sunt uimitoare. Trebuie să încerci!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu