EXCLUSIV  De ce s-a văzut Conjuncţia Jupiter - Saturn mai bine de pe Vf. Omu. Gabriela Băncilă (ANM): Sunt diferenţe foarte mari

Conjuncție Jupiter - Saturn. Foto: Valentin Grigore
Conjuncție Jupiter - Saturn. Foto: Valentin Grigore

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a explicat de ce Conjuncția Jupiter -  Saturn s-a văzut mai bine de pe Vârful Omu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Jurnalistul Val Vâlcu a menționat faptul că avantajul angajaților ANM este că pot vedea îndeaproape fenomene spectaculoase, precum e și Conjuncția Jupiter-Saturn.

"Pe lângă condițiile extreme de vreme lucrurile au o compensație și anume aceste evenimente rare, evenimente care înțeleg, noi nefiind specialiști în astronomie, că se pot întâmpla o dată la 400 de ani. Ei bine, colegii noștri au parte de astfel de fenomene. Într-adevăr, în sezoanele de tranziție, în sezonul rece al anului, sunt diferențe foarte mari între aspectul vremii în zona de munte și ceea ce se întâmplă la câmpie. Nu mă refer aici doar la acele situații în care la munte e viscol, temperaturile sunt undeva la -10 grade, la pragul gerului, asociate cu vânt intens, ceea ce înseamnă un indice de răcire, o temperatură reală resimțită extrem de scăzută.

Vorbesc despre situațiile în care la munte este cald și frumos, așa cum s-a întâmplat și în acest weekend și pe parcursul zilelor din săptămâna trecută, în timp ce pe zonele de câmpie cerul era acoperit de nori.

Toți acești colegi în funcție de particularitățile zilelor respective, au avut parte de un peisaj spectaculos, s-au bucurat de o vreme extrem de însorită și mult mai caldă decât se întâmplă la câmpie.", a explicat Gabriela Băncilă în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel