De ce nu vrea Putin paradă de 9 mai. Mitingul lui Ceaușescu, exemplu

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jurnalistul Val Vâlcu a spus de ce crede că Vladimir Putin nu vrea paradă de 9 mai, când Rusia sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial

 

"Putin nu face paradă, nu cheamă publicul, nu participă nimeni pentru că îi este frică de ce s-a întâmplat pe 21 decembrie 1989. Nu că s-ar răscula lumea - că se răsculau până azi -, ci că profită vreo grupare de acolo şi declanşează vreo înghesuială, ca la mitingul lui Ceauşescu. Nu îi cheamă să nu fie prilej de vreo lovitură, creează vreunul vreo înghesuială, tot dintre grupările care se luptă - armată, securitate. Avem experienţă. Se teme şi mai bine evită. Că a fost un incident cu drona... A fost o treabă prostească", a spus Val Vâlcu.

Spectacolul Regimentului Național Nemuritor, în care sute de mii de ruși din întreaga țară se alăturau președintelui Vladimir Putin și altor oficiali într-un marș, purtând cu ei fotografii ale rudelor lor care și-au dat viața sau au contribuit în alt mod la efortul sovietic din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost anulat.

De asemenea, autorităţile din cel puţin 21 de oraşe din Rusia au anulat paradele militare de pe 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că evenimentele din Moscova se vor desfăşura conform programului, iar Vladimir Putin îşi va susţine tradiţionalul discurs în Piaţa Roşie.

Vezi și: Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe Putin. Chirieac: Un act ratat de propagandă. Se aşteaptă ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel