De ce nu trebuia decorat Patapievici. Explicații CTP, 2009

Cristian Tudor Popescu, într-un comentariu din decembrie 2009 intitulat "Filosoful care nu este", face referire la un aspect din activitatea lui Horia Radu Patapievici din perioada în care se afla la conducerea ICR. În acea  perioadă, filosoful nu mai   contenea cu elogiile  la adresa președintelui Traian Băsescu pe un subiect abject.

Reluăm textul din gandul.info al lui CT Popescu în contextul în care președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Victor Ponta pentru refuzul acestuia de a contrasemna un decret pentru decorarea fostei conduceri a ICR, respectiv Horia Radu Patapievici și Mircea Mihăieș.  Ca urmare, președintele Băsescu a sesizat Curtea Constituțională asupra unui posibil conflict juridic între Administrația Prezidențială și Guvern. 

În analiza sa, CT Popescu pleacă de la un interviu pentru La Vanguardia al fostului președinte al ICR, Horia Radu Patapievici.

"D-sa a afirmat următoarele: "Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i-a fost oferită o casetă cu Mircea Geoană primind un sex oral şi a refuzat s-o folosească. Este un om cinstit, credeţi-mă."

"Cum sună litera de lege de la jurnalistul spaniol care i-a luat interviu d-lui Patapievici? "Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană". Fenomenal. Deci dl. Patapievici afirmă că d-lui Băsescu i s-a dat un obiect inexistent, care, în inexistenţa sa desăvârşită conţine un sex oral. Mi se pare un construct ontologic în antiteză cu cel al primarului care este, M. Vanghelie: filosofia lui care nu este", comentează CT Popescu.

Citește și: Ponta, acuzații grave aduse lui Patapievici și lui Mihăieș

Pe ce se bazează afirmaţia d-lui Patapievici? Pe "surse sigure". Adică, aidoma părţii celei mai joase şi jegoase a presei pe care de atâtea ori a muştruluit-o la sânge, filosoful care nu este "o dă pe surse".
Ce mai spune dl. Patapievici? "Dl. Băsescu e un om cinstit, credeţi-mă". Un frumos argumentum ad hominem, pe care iarăşi îl regăsim în presa fecală sub forma: "Ascultaţi ce vă spun eu!" Şi-apoi, cum să nu-l credem pe dl. Patapievici, când el a fost plantat în fruntea ICR de cinstitul dl. Băsescu însuşi?
Subsemnatul, de pildă, cred (am voie?), că dl. Băsescu dacă ar fi avut o asemenea casetă n-ar fi dat-o pentru că ştie foarte bine că Geoană n-ar fi scăzut în ochii logodnicei sale Românica pentru o felaţie, ba dimpotrivă. Primirea de sex oral nu e totuna cu primirea de şpagă. Sau este? Şi dacă este, e vorba de primit sau de dat? Poate ne lămureşte dl. Patapievici.

Dar să presupunem că dl. Băsescu n-a dat publicităţii caseta care nu este pentru că este un om cinstit. Atunci, dl. Patapievici, care tocmai a făcut public conţinutul felaţional al casetei, contrar opţiunii lui Traian Băsescu, ce fel de om este? Şi când a ales să facă "dezvăluirea" atentul observator al felaţiei, felosoful dl. Patapievici, sub formă de apropo, fără să i se pună vreo întrebare? Taman pe 6 decembrie, într-un ziar spaniol, când în Spania votează mii de români.

Unde lucrează felosoful dl. Patapievici? Surprinzător, nu în presa murdară, ticăloşită, obscenă, d-sa este preşedintele Institutului Cultural Român, plătit din banii poporului drag d-lui preşedinte. Să înţelegem că şi acolo se fac studii felosofice avansate, există colecţii complete de Cancan, Click, Libertatea?
Confirmarea experimentală triumfală a felosofiei care nu este o furnizează purtătorul de cuvânt în campanie al d-lui Băsescu, deputatul Sever Voinescu: "N-am văzut în viaţa mea o asemenea casetă. Caseta despre care vorbeşte preşedintele conţine altceva şi este absolut reală. Nu se referă la dl. Geoană primind sex oral".
Ştiţi ce e trist? Că în orice ţară civilizată, un înalt demnitar al statului care ar fi comis o asemenea manevră abjectă era destituit pe loc. Că în România, dacă ieşea dl. Geoană preşedinte, dl. Patapievici n-ar mai fi fost, oricum, preşedintele ICR, fără să apuce să deschidă gura pentru a vorbi despre felaţii. Şi că, deoarece a rămas preşedinte dl. Băsescu, felosoful care nu este va fi", conchide CT Popescu în comentariul din 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel