EXCLUSIV  De ce nu e rentabil să ții salariul pe cardul de debit, dar nici cash. Sfatul economistului Adrian Mitroi

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Profesorul Adrian Mitroi explică pașii pe care trebuie să îi urmezi în ziua de salariu.

Întrebat care sunt cele mai importante reguli de urmat în ziua de salariu, economistul Adrian Mitroi a răspuns:

„Regula 0 - banii stau pe card până seara. Atât! Seara nu mai ai niciun ban pe cardul de debit. Apoi, seara, cu soția la masă, faceți calculul facturilor, creditelor, iar tot ce a rămas băgați imediat în depozit. Eu recomand cardul de credit pentru că ai o perioadă de grație substanțială, îți plătești toate cheltuielile. Nu iei bani cu împrumut de la prieteni, ci de la bancă, pe cardul de credit. Nu amesteci familia și prietenii cu banii împrumut.

După ce ți-au intrat banii pe cardul de debit, de salariu, ai plătit imediat cardul de credit. Cu banii rămași te duci, frumos, într-un cont de economii sau îți faci un cont de depozit la 3 sau 6 luni. Cel cu 12 luni e prea mult și ești în competiție cu titlurile de stat.

VEZI ȘI: Adrian Mitroi, semnal de alarmă. "Suntem într-un război mondial economic, comercial şi financiar. Nici nu înţelegi ce e acolo"

VEZI ȘI: Cât de mult ne influențează prețul motorinei propriile finanțe. Profesorul Mitroi, sfaturi de comportament financiar: Totul e despre bani. Și prietenia, și dragostea

Deci, recapitulând, prima regulă e să scoți banii de pe cardul de debit până seara, apoi nu păstrezi cash decât cei 200 de lei, să zicem, pentru cele 2 sau 3 piețe pe care le faci tu și soția, unde ai nevoie de cash, iar în rest nu este nici igienic, nici practic, nici eficient. Nu ai ce să faci cu banul cash. Iar ultima regulă, cu ce îți mai rămâne, după ce faci cheltuielile lunare prin cardul de credit, duci în contul de economii. Îți ei mai întâi un depozit la 3 luni, luna următoare alt depozit la 3 luni și mai agăți un pic diferențialul de dobândă mai bun pe trei sau șase luni”.

VEZI EMISIUNEA COMPLETĂ AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel