De ce nu e bine să dormi cu părul ud

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată de ce ar trebui să eviți să te culci imediat cum ai ieșit din duș!

Să dormi cu părul ud s-ar putea nu doar să te îmbolnăvească dar și să-ți deterioreze firul de păr. Iată câteva motive pentru care este recomandat să nu faci asta niciodată, potrivit Healthline:

Risc de rupere: Părul umed este mai fragil și mai predispus la rupere. Mișcările în somn, cum ar fi frecarea de pernă, pot duce la deteriorarea șuvițelor și la apariția vârfurilor despicate.

Probleme ale scalpului: Părul ud poate favoriza dezvoltarea micozelor și a altor probleme ale scalpului. Umiditatea excesivă și lipsa de aerisire pot crea un mediu propice pentru creșterea fungilor, ceea ce poate duce la mâncărime, iritații sau alte afecțiuni ale pielii capului.

Mucegai și mirosuri neplăcute: Dacă părul rămâne umed pentru perioade lungi, există riscul ca acesta să dezvolte mirosuri neplăcute sau chiar să favorizeze apariția mucegaiului, în special în medii cu umiditate ridicată.

Dezavantaje estetice: Părul ud se poate aranja mai greu și poate duce la aspectul de "crestat" sau "ciufulit" atunci când te trezești. De asemenea, există riscul de a avea mai multe fire de păr despicate și de a pierde din strălucire.

Pentru a preveni aceste probleme, este recomandat să aștepți până când părul este complet uscat înainte de a merge la culcare sau să folosești un feohn ori un prosop superabsorbant cu care să-ți înfășori capul înainte să te bagi în pat. De asemenea, poți opta pentru o pernă din material moale, cum ar fi satinul, pentru a reduce frecarea și ruperea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel