De ce mănâncă pisicile iarbă și cât de sigură e pentru ele

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bedneyimages
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bedneyimages

Dacă ai o pisică, probabil ai observat deja că uneori mănâncă iarbă. Acest lucru poate părea neobișnuit, având în vedere că pisicile sunt carnivore, însă iarba poate aduce numeroase beneficii pentru ele. Află de ce mănâncă pisicile iarbă!

Toți posesorii de pisici știu că ele uneori ciugulesc din iarbă - un obicei adesea urmat de vărsarea micului dejun. Din cauza acestei reacții, proprietarii cred că iarba este toxică pentru pisicile lor și mulți le ceartă.

Dorința pisicilor de a mânca iarbă este cu siguranță una ciudată, mai ales că acestea sunt carnivore și nu au nevoie de vegetație pentru a supraviețui. Atunci când pisicile mănâncă iarbă, aceasta poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea lor, inclusiv ameliorarea constipației și reducerea stresului. 

De ce mănâncă pisicile iarbă

Până în prezent, cercetătorii nu au căzut de acord asupra unui singur motiv pentru care pisicile mănâncă iarbă. Există însă multe teorii privind acest subiect. Aceasta le-ar putea ajuta atunci când au probleme digestive, pisicile ar putea să consume iarbă din cauza unei deficiențe de vitamine sau pentru a ameliora constipația.

3. Sursă foto... (pisica-5_36196300.jpg)

Sursă foto: DC News/ CG

Ajută în caz de probleme cu stomacul

Una dintre cele mai comune teorii privind motivul pentru care pisicile mănâncă iarbă este că aceasta ajută în caz de probleme cu stomacul. Acest lucru este legat de faptul că pisicile au tendința să vomite după ce o consumă, deoarece felinelor le lipsesc enzimele adecvate necesare pentru digestia ierbii.

Din acest motiv, se crede că pisicile pot consuma iarbă pentru a le ajuta să regurgiteze, contribuind astfel la eliminarea din sistem a oricărui element pe care nu l-ar putea digera, cum ar fi părul lor propriu, penele și oasele.

Iarba conține acid folic

În mod interesant, sucul de iarbă conține acid folic, o vitamină esențială care ajută la digestie, susține creșterea celulară și contribuie la producerea hemoglobinei. Conform Hill's, dacă pisica ta simte că are deficit de vitamine, ar putea căuta iarbă pentru a încerca să compenseze această deficiență. Deci, dacă te întrebi de ce mănâncă pisica iarbă, s-ar putea să fie din această cauză.

Funcționează ca un laxativ natural

Uneori, lucrurile pe care pisica ta nu le poate digera pot să ajungă prea jos în tractul digestiv și să rămână blocate. În acest caz, iarba poate ajuta efectiv la descompunerea lor, facilitând eliminarea lor. Acest lucru înseamnă că iarba ar putea ajuta la curățarea sistemului lor și la ameliorarea constipației.

2. Sursă foto... (pisica-4_75706600.jpg)

Sursă foto: DC News/ CG

Este sigur pentru pisici să mănânce iarbă?

Atunci când este consumată cu moderație și cu condiția să nu fie tratată cu pesticide sau erbicide, consumul ierbii este complet în regulă. Cu toate acestea, dacă pisica ta consumă multă iarbă, aceasta ar putea rămâne blocată în camerele nazale și să o determine să strănute excesiv. Dacă acest lucru se întâmplă, trebuie să contactați imediat medicul veterinar pentru a o îndepărta manual.

Dacă pisica are obiceiul de a gusta plante și iarbă, ar trebui să te asiguri că plantele din casă nu sunt toxice. Anumite plante de interior sunt, de fapt, otrăvitoare pentru pisici, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel