De ce Giuliani nu va fi avocatul lui Trump în procesul privind "instigarea la insurecţie"

Rudolph Giuliani  Foto: Facebook
Rudolph Giuliani Foto: Facebook

Rudolph Giuliani nu va face parte din echipa de apărare juridică a preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, care va fi judecat în Senat pentru "instigare la insurecţie", după protestele violente de la sediul Congresului, avocatul argumentând că este martor în proces.

"Întrucât am rostit şi eu un discurs la miting, sunt martor, prin urmare nu pot participa la procedurile judiciare din Senat", a declarat Rudy Giuliani, citat de postul ABC News şi de publicaţia The Hill.

Pe de altă parte, surse citate de cotidianul The New York Times au declarat că Donald Trump s-a întâlnit sâmbătă seară, la Casa Albă, cu avocatul său personal, Rudolph Giuliani, iar după întrevedere Trump a afirmat că Giuliani nu va face parte din echipa de apărare judiciară în procedura demiterii, scrie Mediafax.

Nu este clar cine va fi avocatul lui Donald Trump în procesul judiciar din Senat.

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat inculparea preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pentru "instigare la insurecţie", în cadrul procedurii demiterii, care va continua în Senat.

Potrivit articolului de inculpare, "Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite". Preşedintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente împotriva Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. "Preşedintele a periclitat în mod grav securitatea Statelor Unite şi a instituţiilor guvernamentale. A ameninţat integritatea sistemului democratic, a interferat asupra tranziţiei paşnice a puterii şi a pus în pericol o ramură coegală a sistemului de guvernare. Prin urmare, a trădat încrederea acordată în calitatea de preşedinte, afectând în mod evident poporul Statelor Unite. Prin acest comportament, Donald Trump a demonstrat că va rămâne o ameninţare pentru siguranţa naţională, pentru democraţie şi pentru Constituţie dacă i se va permite să rămână în funcţie; a acţionat într-o manieră incompatibilă în mod evident cu sistemul de autoguvernare şi cu statul de drept", arată actul de inculpare.

Donald Trump a afirmat că declaraţiile pe care le-a făcut înaintea violenţelor produse la Capitoliu au fost corecte. "Mi-a fost analizat discursul şi fiecare cuvânt din fiecare paragraf, fiecare propoziţie şi toată lumea crede că a fost total adecvat", a declarat Donald Trump. Preşedintele a părut să atribuie responsabilitatea pentru violenţele de la Capitoliu politicienilor care au făcut comentarii în vara anului 2020, în timpul protestelor antirasism. "Aceasta este adevărata problemă", a subliniat Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel