De ce e bine să faci duş cu apă rece în fiecare dimineaţă. Cinci lucruri care te vor convinge

Duşul rece de dimineaţă te poate ajuta mai mult decât crezi. Vă prezentăm cinci motive care te vor convinge să faci asta în fiecare zi. 

Îmbunătăţeşte sănătatea fizică

Forța apei reci pe piele face ca inima să-ți bată mai repede. Apa rece trimite sânge mușchilor și organelor vitale. Alternarea între apa caldă și rece în timpul dușului este o modalitate excelentă de stimulare și îmbunătățire a circulației. Acest lucru servește, de asemenea, la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos.

Îmbunătățește starea de spirit

Dușurile reci pot stimula secreția de noradrenalină în creier, care este asociată cu îmbunătățirea tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia sau tulburarea bipolară.

Ai energie mai multă

Dușurile reci îți pot crește nivelul de energie, deoarece terminațiile nervoase ale pielii tale sunt activate. Inima începe să bată mai repede și începi să respiri rapid.

Alte beneficii ale duşului rece

Ajută la tratarea inflamaţiilor

Duşurile reci sunt adesea folosite de sportivi pentru a reduce inflamația după o sesiune de antrenament. Venele se contractă în tot corpul, iar toxinele sunt eliminate din sânge.

Reduce stresul

Duşurile reci îmbunătățesc capacitatea de a controla stresul. Odată cu trecerea timpului, acest lucru duce la întărirea sistemului imunitar.

Dușurile la rece au fost, de asemenea, folosite pentru a reduce durerea cronică şi pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel