EXCLUSIV  De ce au plecat muncitorii din Construcții. Daniel Băluţă, mărturisire

Constructii
Constructii

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că domeniul construcţiilor duce o lipsă acută de personal şi a explicat care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru. 

Domeniul construcţiilor din România duce o mare lipsă de personal, aceasta din cauza faptului că mulţi dintre ei au plecat să muncească în alte ţări, pe bani mai mulţi. Lucru care afectează şi administraţia publică, primăriile fiind nevoite ca, din această cauză, să accepte termene prelungite pentru executarea unor lucrări sau să reia licitaţii pentru că firmele nu se prezintă. Despre acest subiect a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei. 

"Ne-am confruntat cu o situaţie extrem de gravă: firmele nu aveau cu cine să îşi desfăşoare activitatea. O situaţie absolut surprinzătoare pentru mine, ca individ. În prezent se lucrează, pe interior, la şcoli, spre deosebire de anul trecut pe vremea aceasta când nu existau muncitori care să poată fi mobilizaţi în sezonul rece să lucreze la interioare.

Au plecat foarte mulţi către alte pieţe şi avem nişte argumente extrem de obiective:  dacă ne gândim că, în România, un metru de construcţie, ca preţ mediu, este 500 de euro, în Polonia este 1.200 de euro şi în Belgia 2.000 de euro vă daţi seama că banii alocaţi manoperei sunt substanţial diferiţi în România faţă de alte ţări", a explicat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Daniel Băluţă:

 

Vezi şi: Ce a făcut Masoneria din România nu a reușit nicio autoritate

Localitate Buzău, fenomen rar. Totul a fost surprins de camere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel