De ce a dat greş vaccinarea anti-COVID-19. Vâlcu: Europa nu a intervenit pe discursuri anti-ştiinţă. I-a convenit...

Fotografie creată de RF._.studio, de la Pexels
Fotografie creată de RF._.studio, de la Pexels

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat cum s-a ajuns ca rata de vaccinare în multe state europene să fie scăzută, dar şi unde a greşit UE în lupta contra poluării. 

"Europa a încurajat sau nu a intervenit pe câteva discursuri anti-ştiinţă. I-a convenit să blocheze biotehnologia, plantele modificate genetic. Şi ecologiştii, GreenPeace au spus că nu avem, nu facem. Marea Britanie a cerut, încă de când era în UE, să se ţină cont de dovezile ştiinţifice care arată că astfel de plante sunt mai ecologice, mai puţin poluante. Legat de gazele de şist, SUA exportă astfel de gaze, de unde nu mai avea nici petrol, nici gaze pentru ei. S-a dovedit, sunt dovezi, tehnologia de fracturare hidraulică nu poluează. 

Noi, europenii, suntem cu popii de la Pingeşti în frunte. Centralele nucleare le închidem că sunt accidente şi aşa mai departe. Şi acum suntem fără arme energetice în faţa Rusiei, eşti cu preţurile la alimente la cer, şi nu ai nici vaccinare. Noi suntem pe ultimul loc, dar nici polonezii nu stau bine", a declarat Val Vâlcu la B1TV. 

500 de miliarde de euro, investiţi în centralele nucleare din UE, până în 2050. Breton: Este CRUCIAL să primească eticheta verde

Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, a anunţat că UE va trebui să investească 500 de miliarde de euro în centralele nucleare în următorii 30 de ani, fiind crucial ca acestea să primească eticheta verde. 

"Numai centralele nucleare existente vor avea nevoie de investiţii de 50 de miliarde de euro până în 2030. Iar cele de noua generaţie vor avea nevoie de investiţii de 500 de miliarde de euro până în 2050", a declarat Breton, într-un interviu pentru săptămânalul francez "Le Journal du dimanche (JDD)", citat de Agerpres.

Pe data de 31 decembrie 2021, Comisia Europeană a dezvăluit un proiect conform căruia unele centrale nucleare şi o parte dintre centralele electrice care utilizează gazele naturale drept combustibil ar putea să fie considerate proiecte verzi, ceea ce le-ar facilita atragerea de finanţare. Executivul comunitar va strânge reacţii cu privire la propunerile sale până la data de 12 ianuarie şi speră ca, până la finele acestei luni, să prezinte în mod oficial textul final al propunerii sale. După aceea, textul va fi discutat cu guvernele statelor membre şi cu Parlamentul European timp de până la şase luni. VEZI MAI MULTE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel