De ce a apărat-o Lazăr pe Kovesi. Toader, exploziv

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, afirmă că Augustin Lazăr a avut un scop personal când s-a implicat în revocarea Laurei Codruța Kovesi de la DNA. 

Augustin Lazăr știa că se va ajunge la el, de aceea o apăra pe Laura Codruța Kovesi, a spus, pe scurt, ministrul Justiției. 

"Augustin Lazăr a susținut vehement și în repetate rânduri lipsa unui temei legal pentru evaluarea procurorului-șef de la DNA, a avansat ideea unui conflict între procurorul-șef al DNA și ministrul justiției, convingerea mea fiind că a încercat să îngreuneze, să împiedice evaluarea procurorului șef al DNA, procurorul general nedispunând nicio măsură de verificare a celor apărute în spațiul public, nu a făcut niciun demers pentru a identifica temeiul legal pentru evaluarea procurorului-șef de la DNA.

La CSM, contesta temeiul juridic legal pentru evaluarea procurorului-șef al DNA spunând că există un regulament al CSM după care trebuie făcută evaluarea. Între un regulament și lege, are prioritate legea, regulamentul pune în aplicare legea, dar nu se poate abate de la prevederile legale. (...) Oare de ce procurorul general se împotrivea evaluării procurorului-șef DNA? Personal, nu cred că dl Lazăr nu știa raportul dintre regulament și lege, tind să cred că voia să preîntâmpine o eventuală evaluare a domniei sale.” a spus Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel