DAVID HAINE, al treilea prizonier decapitat. Statul islamic revendică execuția britanicului - VIDEO

Statul Islamic a revendicat decapitarea lucrătorului umanitar britanic David Haines, ca represalii faţă de intrarea Marii Britanii în coaliţia împotriva acestei organizaţii jihadiste. Anunțul a fost făcut sâmbătă de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

În cazul în care înregistrarea video a decapitării se va dovedi autentică, va fi vorba despre a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările a doi jurnalişti americani luaţi ostatici în Siria.

Citește și: Jurnalist american decapitat. Londra, îngrozită: "Vor ataca Vestul"

În această înregistrare video de două minute şi 27 de secunde, intitulată "Un mesaj către aliaţii Americii", gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak.

"Ai intrat de bună voie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, aşa cum a făcut predecesorul tău, Tony Blair, înaintea ta, urmând o tendinţă în rândul premierilor noştri britanici care nu pot să găsească curajul să le spună nu americanilor", transmite călăul cu faţa acoperită, adresându-i-se premierului David Cameron, potrivit Mediafax.

Bărbatul care ar putea să fie acelaşi din înregistrările video ale execuţiilor americanilor James Foley şi Steven Sotloff adaugă că această alianţă "vă va accelera distrugerea" şi va arunca cetăţenii britanici în "alt război sângeros şi care nu poate fi câştigat". De asemenea, el ameninţă cu execuţia altui ostatic britanic.

Născut în Scoţia, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost luat ostatic în martie 2013.

Vezi și: Al doilea jurnalist american DECAPITAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel