David Cameron, criticat pentru că a spus că Anglia e o țară creștină

David-Cameron
David-Cameron

Premierul britanic David Cameron a fost criticat luni de aproximativ 50 de personalităţi care evocă riscul de alienare şi divizare după ce şeful cabinetului de la Londra a spus că Marea Britanie este o ţară creştină, informează AFP.

Publicată de cotidianul The Telegraph, o scrisoare deschisă semnată de scriitori, oameni de ştiinţă şi academicieni atrage atenţia asupra consecinţelor negative ale afirmaţiilor lui Cameron.

Într-un articol publicat săptămâna trecută de Church Times, cotidianul comunităţii anglicane, premierul David Cameron a evocat propria sa credinţă, care i-a permis să îşi găsească 'pacea'. El a mai estimat că Marea Britanie ar trebui să dea dovadă de mai multe siguranţă în calitatea sa de ţară creştină şi să aibă o abordare mai evanghelică cu o credinţă care ne împinge să dorim să ameliorăm viaţa oamenilor.

VEZI ȘI: David Cameron, speriat că angajatorii britanici se bat pe români

Semnatarii scrisorii deschise din The Telegraph recunosc dreptul lui David Cameron de a avea convingeri religioase, dar subliniază că declaraţiile acestuia nu reflectă realitatea actuală din ţara sa.

Printre semnatarii acestei scrisori se află Harold Kroto, laureat al premiului Nobel pentru Chimie, scriitorul Philip Pullman, filosoful AC Grayling şi profesorul Jim Al-Khalili, preşedinte al Asociaţiei umaniştilor britanici.

Intervievat de BBC, militantul pentru drepturile omului Peter Tatchell, de asemenea semnatar al scrisorii deschise, a declarat că afirmaţia potrivit căreia Marea Britanie este o ţară creştină reflectă un punct de vedere fals. Tatchell a făcut trimitere la un sondaj al institutului YouGov conform căruia 65% dintre britanici s-au declarat atei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel