OMS critică China: Datele publicate nu reflectă stadiul epidemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat miercuri noua definiţie chineză, 'foarte restrânsă', a unui deces atribuit Covid, afirmând că statisticile nu indică stadiul real al epidemiei în această ţară, relatează AFP.

'Credem că cifrele actuale publicate de China nu reprezintă impactul real al bolii în ceea ce priveşte internările în spital, internările la terapie intensivă şi mai ales în ceea ce priveşte decesele', a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Michael Ryan, oficial al OMS responsabil cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară.

China se confruntă în prezent cu cel mai grav focar, după abandonarea bruscă la începutul lunii decembrie, a aşa-numitei politici 'Zero Covid'.

În pofida acestui val de contaminare fără precedent, ţara raportează foarte puţine decese legate de Covid-19 după o schimbare controversată a metodologiei de contabilizare a cazurilor.

De acum înainte, în statistici sunt numărate doar persoanele care au decedat direct din cauza insuficienţei respiratorii legate de Covid-19. Această modificare a metodologiei înseamnă că un număr mare de decese nu vor mai fi înregistrate ca fiind cauzate de Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel