Data la care Tribunalul Vaslui a amânat decizia privind prelungirea arestului pentru Dumitru Buzatu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tribunalul Vaslui a amânat pentru miercuri luarea unei decizii cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu, care este acuzat de luare de mită.

De asemenea, cererea de recuzare a judecătorului, formulată de inculpatul Dumitru Buzatu prin intermediul apărătorului său, a fost respinsă, urmând ca acelaşi magistrat să se pronunţe miercuri despre solicitarea DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv.

'Respinge, ca nefondată, cererea de recuzare a magistratului Cornelia Vezeteu, preşedintele completului de judecată desemnat cu soluţionarea dosarului nr. 2562/89/2023/a1.5, având ca obiect - verificare măsură preventivă - art. 207 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Buzatu Dumitru, prin apărător ales. Fără cale de atac', se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Vaslui.

Pe 4 martie, Tribunalul Vaslui se va pronunţa şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de inculpatul Dumitru Buzatu prin apărătorul său. Tribunalul Vaslui a emis, pe data de 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru acuzațiile de luare de mită, dar acesta a contestat soluţia.

Apoi, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Amintim faptul că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită cu scopul de a favoriza o firmă să obţină un contract. Anchetatorii au găsit banii în portbagajul maşinii acestuia, după ce Buzatu i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Buzatu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Dosarul a fost transmis spre judecare către Tribunalul Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel