Darius Vâlcov, dosar DNA: Am fost înșelat

Darius Valcov
Darius Valcov

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov i-a acuzat, luni, pe procurorii DNA, într-o declaraţie la ÎCCJ, că l-ar fi pus să recunoască fapta de trafic de influenţă, în schimbul unei pedepse de trei ani cu suspendare, însă după aceea procurorii au extins urmărirea penală şi pentru spălare de bani. 

El a arătat că procurorul de caz i-a propus două variante, prima - un acord de recunoaştere a faptelor, în schimbul pedepsei de trei ani cu suspendare şi a doua - extinderea urmăririi penale pentru spălare de bani, percheziţii pentru a căuta tablouri în locuinţa unde locuia sora sa, în Elveţia, susţinerea propunerii de arestare preventivă şi continuarea campaniei care se făcea în presă împotriva sa. 

Vâlcov a precizat că a cerut să vorbească cu superiorii procurorului de caz - "domnul Popoviciu şi doamna Kovesi" - lucru care s-a şi întâmplat - iar cei doi i-au dat garanţii că "târgul" este agreat "de sus până jos". 

"Mi-am dat seama că am fost înşelat cu acordul de recunoaştere a faptelor în momentul în care s-a început urmărirea penală şi cu privire la spălarea de bani", a spus Vâlcov, la ÎCCJ, unde se judecă procesul pe fond al fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel