Daria Trepova, pusă oficial sub acuzare în cazul exploziei din Sankt Petersburg

Daria Trepova, pusă oficial sub acuzare în cazul exploziei din Sankt Petersburg / Foto: Captură video Pro Tv
Daria Trepova, pusă oficial sub acuzare în cazul exploziei din Sankt Petersburg / Foto: Captură video Pro Tv

Daria Trepova a fost pusă oficial sub acuzare în cazul exploziei de la Sankt Petersburg.

Daria Trepova a fost pusă oficial sub acuzare de către procurorii ruși, marți, pentru infracţiuni de terorism în legătură cu uciderea recentă a bloggerului militar Vladen Tatarski la Sankt Petersburg, transmite Agerpres, citând Reuters.

Tatarski şi-a pierdut viaţa în explozia produsă duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg ce aparţine liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Comitetul de Investigaţie, care anchetează infracţiunile majore din Rusia, a afirmat că a pus-o sub acuzare pe Daria Trepova (26 de ani) pentru comiterea unui act terorist de către un grup organizat, care a cauzat moartea în mod intenţionat.

VEZI ȘI: Cine este femeia arestată pentru uciderea blogger-ului militar rus în explozia din Sankt Petersburg - Foto în articol

Ce acuzații i se aduc femeii



Potrivit actului de acuzare, Trepova a primit instrucţiuni de la persoane care acţionează în numele Ucrainei.

Daria Trepova a fost transferată de la Sankt Petersburg la Moscova, unde procurorii urmau să solicite unui tribunal districtual plasarea acuzatei în arest preventiv.

Vladen Tatarski, care a susţinut cu fermitate invazia rusă în Ucraina, a fost ucis după declanşarea unui dispozitiv exploziv ascuns într-o statuetă de ipsos oferită bloggerului militar de una dintre participantele la evenimentul la care Tatarski, care cerea "anihilarea totală a Ucrainei", intenţiona să vorbească despre experienţele sale ca reporter de război pe frontul din estul Ucrainei. În explozie au fost rănite aproximativ 30 de persoane.

Forţele de securitate ruse au arestat-o pe Daria Trepova, identificată ca fiind persoana care a înmânat statueta respectivă. Trepova fusese deja vizată de autorităţi în februarie anul trecut, când a fost condamnată la zece zile de arest administrativ pentru un miting neautorizat împotriva campaniei militare ruse din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel