EXCLUSIV  Daraban, idee REVOLUŢIONARĂ pentru economie. Acum poţi fi acuzat de trafic de influenţă

Mihai Daraban, CCIR
Mihai Daraban, CCIR

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a oferit detalii despre un proiect de lege care a fost depus la Parlament, vital pentru domeniul economic. 

Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a vorbit, într-un interviu acordat DC News TV, despre un proiect de lege pe care l-a depus la Parlament. 

"Noi avem un proiect de lege în Parlament, este acum la Senat, prin care am propus un sistem complementar de diplomaţie economică, realizat pentru mediul de afaceri în exclusivitate. E un sistem care să trimită ataşaţi comerciali în special în afara UE, unde deja – părere personală – cheltuim foarte mulţi bani în a ţine ataşaţi economici în Germania sau Italia. Cu Germania am ajuns la 23% la export şi 21% la import.

Ce credeţi că mai poate face un ataşat comercial acolo?  (…) Noi ne gândim la un sistem complementar, cu ataşaţi în special în ţările G20, din afara UE, care nu pleacă pe mandat bătut în cuie, oameni care să dădăcească omul de afaceri când ajunge în spaţiul respective, om care nu poate fi acuzat de trafic de influenţă dacă aşteaptă un agent economic la aeroport. Acum cam aşa e, poate fi interpretat ca trafic de influenţă; a mers pe benzina statului până la aeroport şi l-a dus la hotel", a explicat Mihai Daraban.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel