Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Județean Constanţa, condamnat

Foto: cigetliber.ro
Foto: cigetliber.ro

Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi luare de mită de către Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă.

În luna decembrie a anului trecut, Dănuţ Căpăţînă primise o condamnare de 13 ani şi 4 luni din partea Tribunalului Bucureşti în același dosar.

El mai are o condamnare anterioară într-un alt dosar de corunţie, dar în care sentinţa nu este definitivă, şi a fost trimis în judecată în alte două cauze.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 – mai 2016, în calitate de manager al unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţînă a pretins de la mai mulţi reprezentanţi de societăţi comerciale sume de bani din care a primit, în total,197.858 de euro, 27.900 USD şi 4.768.698 de lei.

Banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul firmei S.C. Picus Consulting S.R.L. Sau al unor firme off-shore deţinute de Căpăţînă sau de amicii săi, în schimbul încheierii unor contracte între societăţile respective şi spital.

[citeste si]

Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi, ulterior, de mentenanţă IT, servicii medicale de medicina muncii, destinate angajaţilor spitalului, dar şi servicii medicale constând în analize de laborator.

Sumele plătite ca mită au fost virate de către reprezentanţii societăţilor comerciale care au încheiat contracte cu Spitalul Judeţean Constanţa în conturile firmei Picus Consulting şi al firmelor off-shore, în baza unor contracte de prestări servicii de consultanţă fictive.

Din totalul banilor primiţi ca mită, suma de 4.768.698 de lei a provenit de la Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăţi comerciale, fiind remisă în perioada iulie 2009 – mai 2016, în vederea derulării în bune condiţii a două contracte şi a plăţii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plăţi lunare aferente unor servicii de consultanţă neefectuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel