Danny Kirwan a murit

Doliu
Doliu

Danny Kirwan, fost chitarist al grupului americano-britanic Fleetwood Mac, care a devenit celebru pe plan mondial în anii 1970, a murit la vârsta de 68 de ani vineri, la Londra, a anunţat Mick Fleetwood, cofondator al trupei, într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al formaţiei, informează AFP. 

"Danny a fost o forţă uriaşă în anii noştri de început. Dragostea lui faţă de blues l-a determinat să se alăture Fleetwood Mac în 1968 şi acesta a fost căminul lui muzical timp de mulţi ani", a scris Mick Fleetwood. 

Fleetwood Mac, care a fost iniţial un grup de blues, a devenit apoi, în anii 1970, una dintre cele mai populare trupe rock din lume, vânzând peste 100 de milioane de albume. 

Contribuţiile muzicale ale chitaristului Danny Kirwan pot fi ascultate pe piese precum "Then Play On" (1969), "Blues Jam at Chess" (1969), "Future Games" (1971) şi "Bare Trees" (1972). 

Formație activă timp de peste 50 de ani 

"Adevărata moştenire a lui Danny, după părerea mea, va dăinui pentru totdeauna în muzica pe care a scris-o şi a interpretat-o atât de magnific, dar şi prin participarea sa la înfiinţarea Fleetwood Mac, un grup activ de peste 50 de ani", a scris Mick Feetwood. "Mulţumim, Danny Kirwan. Ne vei lipsi mereu!", a adăugat el. 

Danny Kirwan, care devenise dependent de alcool, a fost exclus din trupă în 1972. A locuit o perioadă pe străzile din Londra la începutul anilor 1990, potrivit unui interviu pe care l-a acordat în 1993 cotidianului britanic The Independent. 

Grupul Fleetwood Mac, înfiinţat în 1967 şi al cărui nume provine de la cele ale fondatorilor săi, Mick Fleetwood şi John McVie, continuă să susţină concerte şi turnee, alături de artişti intraţi recent în componenţa formaţiei, precum Mike Campbell şi Neil Finn, relatează Agerpres.

Vezi video: 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel