Daniel Jinga, noul manager interimar al Operei Naționale București

Foto Facebook Daniel Jinga
Foto Facebook Daniel Jinga

Daniel Jinga a fost numit manager interimar al Operei Naționale București.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat ordinul de numire a noului manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Această funcție va fi ocupată de Daniel Jinga, maestru de cor și director artistic al Operei Naţionale Bucureşti, dirijor principal al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București, dirijor fondator al Corului de Cameră „Accoustic”.

Daniel Jinga a absolvit, în 1997, Seminarul Teologic din București, după care a urmat cursurile Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală ale Universității Naționale de Muzică din București.

Totodată, a absolvit cursurile de master (Stilistică Dirijorală - Dirijat Cor Academic), între 2003 și 2004, și este doctor în muzică din 2012, când a primit titlul de la aceeași universitate, pentru lucrarea „Reprezentanți ai creației corale a cappella românești la sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea - Tehnici de construcție corală și conducere dirijorală”, arată un comunicat al Ministerului Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel