Daniel Băluță, victorie în instanță împotriva asociațiilor „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica"

Asociațiile „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica", învinse în instanță
Asociațiile „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica", învinse în instanță

Magistrații Curții de Apel București au stabilit, prin decizie definitivă, faptul că indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului de investiții privind parcarea de 700 de locuri din proximitatea Palatului Național al Copiilor sunt temeinic fundamentați și în perfectă legalitate.

Sentința a fost pronunțată în dosarul în care asociațiile „Salvați Bucureștiul" și „Eco-civica" au solicitat instanței de judecată anularea hotărârii de consiliului local nr. 59/2017, prin care au fost aprobate sumele maximale necesare amenajării parcării sus-menționate. Deși în faza de fond, Tribunalul București a dispus anularea acestei hotărâri de consiliu local, în data de 04.06.2019, Curtea de Apel București a admis recursul autorității locale, a casat sentința recurată și, în rejudecare, a respins acțiunea reclamantelor ca nefondată.

Daniel Băluță: Le mulțumesc judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidați

„Mă bucură faptul că magistrații au decis în favoarea oamenilor, în favoarea comunității Sectorului 4. Așa cum am spus și în trecut, adevărul și buna-credință vor înfrânge întotdeauna încercările disperate ale unor oameni fără căpătâi, fără interes real pentru dezoltarea societății. Le mulțumesc pe această cale judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidați de presiunea publică, evident una provocată intenționat, pe care oponenții proiectelor de investiții derulate de Primăria Sectorului 4 au tot încercat să o creeze și să o impună în mentalul colectiv", declară Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Menționăm faptul că aceasta nu este singura încercare a celor două asociații sus-menționate de a bloca proiectul de investiții menit să decongestioneze traficul rutier din cartierul Tineretului din Sectorul 4. Cele două entități ceruseră și în 2018 anularea documentației tehnico-economice la faza de studiu fezabilitate pentru amenajarea parcajului. Similar situației mai sus prezentate, Tribunalul București a admis acțiunea reclamantelor și a dispus suspendarea executarii hotărârii de consiliu local, însă în data de 27.09.2018, Curtea de Apel București a admis recursul și a respins cererea de suspendare ca nefondată. Și această sentință este una definitivă.

Vezi și: Daniel Băluță: Contractul de management dintre primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ este legal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel