Daniel Băluță: Contractul de management dintre primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ este legal

Daniel Băluță, edilul Sectorului 4
Daniel Băluță, edilul Sectorului 4

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, anunță că magistrații Tribunalului  București au respins cererea directorului C.N. Gheorghe Șincai de suspendare a efectelor contractului de management dintre primărie și unitățile de învățământ din Sectorul 4.

Tribunalul București a respins cererea directorului C.N. Gheorghe Șincai de suspendare a efectelor acestui act administrativ Urmare a apariției în mass-media a unor articole de presă ce reiau presupusele neînțelegeri dintre primarul sectorului 4, Daniel Băluță și fostul director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări, deosebit de importante pentru informarea corectă și completă a publicului, mai ales a elevilor, părinților și cadrelor didactice din cadrul instituției de învățământ sus-menționate:

- Așa cum autoritatea locală a arătat și în trecut, contractul de management financiar încheiat între Primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ din Sectorului 4 este legal și nu are alt scop decât eficientizarea cheltuielilor și direcționarea fondurilor către nevoile reale ale școlilor. Acest lucru a fost statuat chiar și de instanța de judecată în procesul în care doamna profesor Silvia Mușătoiu, fostul director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai" a solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Local nr. 305/05.12.2019, prin care a fost aprobat contractul de management financiar menționat mai sus. Prin urmare, refuzul semnării acestui act, deosebit de important, reprezintă în mod clar un ABUZ! Pentru exemplificare, dosarul la care facem referire se află pe rolul Tribunalului București și poartă numărul 6651/3/2019. Decizia menționată mai sus a fost propunțată în data de 15.04.2019. Prin urmare, nu se poate presupune ca doamna profesor Silvia Mușătoiu nu o cunoaște, ci că dumneaei a refuzat constant să respecte atât legea, cât și sentința judecătorească și să semneze contractul.

Vezi și: Daniel Băluță: Zeci de familii de tineri mutate în locuințe ANL din Sectorul 4

- Este regretabil faptul că nici măcar acum, în ceasul al 12-lea și în asemenea condiții, doamna profesor Silvia Musătoiu nu alege să lase deoparte orgoliile personale și, la aproape două săptămâni de la momentul în care și-a depus demisia, încă invocă, deși nu direct, false presiuni care ar fi determinat-o să renunțe la postul de conducere pe care l-a ocupat în ultimii 6 ani. Ba din contră, a continuat să atribuie contracte, fără licitație și în lipsa contractului de management menționat.

- Primăria Sectorului 4 VA CONTINUA să fie TRANSPARENTĂ în privința alocărilor bugetare ale școlilor și a modului în care banii sunt cheltuiți, și va oferi publicului informațiile reale, necoafate, chiar dacă acest lucru nu este pe placul anumitor persoane. În exemplificarea acestei idei, vom oferi, la finalul acestui comunicat, lista achizițiilor directe, deci fără licitație, cele mai multe de la aceeași societate comercială, deci NETRANSPARENTE, girate de conducerea Colegiului Național „Gheorghe Șincai", în perioada 2015-2018, perioada neacoperită de vreun contract de management financiar. Chiar și în lipsa contractului de management financiar, Primăria a finanțat Colegiul Național Gheorghe Șincai cu sumele prevăzute de lege – aproximativ 807.000 de lei numai în 2018.

- Primăria Sectorului 4 A SUSȚINUT și VA CONTINUA să susțină Colegiul Național „Gheorghe Șincai", una dintre cele mai bune școli din România, indiferent de numele dascălului care ocupă sau va ocupa vremelnic funcția de director, întrucat autoritatea locală susține școala ca principal motor al unei societăți sănătoase, și nu în mod particular oamenii care conduc destinele educației.

- Primăria Sectorului 4 nu va permite niciunei persoane, indiferent de statutul social al acesteia, să ducă în derizoriu eforturile pe care întreaga comunitate le face pentru a sprijini școlile de elită ale sectorului, începând de la asigurarea cheltuielilor de bază ale unităților de învățământ și până la amplele lucrări necesare în vederea autorizării clădirilor școlilor în privința respectării normelor de securitate la incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel