Daniel Băluță: Platformă mobilă pentru un tânăr cu dizabilități, montată în scara blocului

Premieră în Capitală. La inițiativa lui Daniel Băluță, primarului Sectorului 4, consilierii locali ai Sectorului 4 au votat, în unanimitate, hotărârea privind aprobarea finanțării cheltuielilor pentru achiziționarea unei platforme mobile pentru persoane cu dizabilități.

Platforma mobilă pentru persoane cu dizabilități achiziționată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va fi  montată la imobilul situat în strada Sergent Iriceanu Ion nr.4, bloc 153. Beneficiar este Alexandru, un tânăr de 18 ani, condamnat la o viață în scaunul cu rotile, în urma unui accident stupid.

În urmă cu 17 ani, pe când avea doar un an și câteva luni, Paul-Alexandru Calițoiu a ieșit la o plimbare în spatele blocului, însoțit de mama sa. În timp ce se plimbau pe trotuarul din spatele imobilului în care locuiau, două mașini s-au lovit frontal, iar una din ele a ricoșat în Alexandru. Disperarea mamei care nu a putut face nimic pentru a își feri copilul din fața bolidului este imposibil de descris în cuvinte, mai ales că, de atunci, băiețelul ei a rămas paralizat de la piept în jos.

Dincolo de suferință și de neputință, în acel moment a început calvarul pentru familia Calițoiu. Părinții nu puteau accepta ideea că Alexandru nu va mai putea merge niciodată. Au luat la rând spitalele din țară, în speranța că vor găsi un medic care să le pună copilul pe picioare. Au ajuns și în străinătate pentru mai multe intervenții, însă doctorii le-au dat o veste năucitoare. „Alexandru nu va mai putea merge!"

Un chin de la scara blocului pânâ la lift

Cu toate acestea, părinții nu au abandonat lupta. Au făcut tot posibilul să-i facă viața mai ușoară lui Alexandru, în toți cei 17 ani care au trecut de atunci. Anii și problemele și-au pus însă amprenta și asupra lor, iar unele lucruri, precum ridicarea căruciorului în care se deplasează în prezent băiatul lor de 18 ani, este foarte dificilă. Familia Călițoiu locuiește la etajul 8 al imobilului situat pe strada Sergent Iriceanu Ion nr 4, din Sectorul 4, iar accesul din scara blocului până la lift era un chin. Treptele erau abrupte, iar părinții erau nevoiți să-și poarte copilul pe brațe, pentru că nu puteau urca cu căruciorul.

Ani la rând, zi de zi, aceștia s-au chinuit să găsească o soluție în urma căreia să monteze o rampă la intrarea în bloc pentru a-i facilita lui Alexandru accesul spre casă. Au cerut ajutor și la Asociația de Proprietari, însă nu au putut fi ajutați din cauza costurilor prea mari, pentru montarea unei astfel de rampe. Cum niciun părinte nu renunță atât de ușor când este în joc soarta copilului lui, tatăl, Călițoiu Dumitru, a ajuns la primărie să ceară ajutor.

Povestea tristă a lui Alexandru a fost auzită de Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, care a inițiat o hotărâre de consiliu privind aproparea sumei necesare pentru achiziționarea și montarea unei paltforme mobile în cadrul blocului 153 din Strada Sergent Iriceanu, în care locuiește băiatul.

A doua zi după ce hotărârea a fost aprobată în unanimitate de Consilierii Locali ai Sectorului 4, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au montat platforma mobilă, iar Alexandru a început deja să o folosească.

Luni, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a mers să verifice dacă totul funcționează așa cum trebuie și să stea de vorbă cu Alexandru și cu părinții acestuia.

„Povestea tristă a lui Alexandru m-a marcat profund. Nu-mi vine să cred prin câte a fost nevoit să treacă acest copil, care nu avea nici doi anișori când a avut loc accidentul. Începând de astăzi îl voi sprijini pe Alexandru cu tot ce are nevoie. Îl voi ajuta să își continue studiile și chiar o să îi găsesc un loc de muncă. Îi felicit pe părinții lui pentru că ne-au cerut ajutorul și că am putut să montăm platforma mobilă, de care avea mare nevoie Alexandru", a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Recunoștința părinților lui Alexandru este infinită. „Nici nu vă închipuiți cât de mult ne-ați ajutat cu montarea acestei platforme mobile. Le mulțumesc din suflet consilierilor locali ai Sectorului 4, dar mai ales domnului primar Daniel Băluță, care ne-a întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie. Alexandru le mulțumește și mai mult", a declarat Calițoiu Dumitru, tatăl lui Paul Alexandru.

Vezi si: Sectorul 4. Circulație fluidizată, treceri de pietoni sigure și mai multe spații verzi, pe Bd. Brâncoveanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel