Dăncilă: Încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România

Viorica Dancila - Razvan Cuc
Viorica Dancila - Razvan Cuc

Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere între compania guvernamentală DP WORLD şi Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la Bucureşti a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi preşedinte al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai. 

Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

"Vizita delegaţiei EAU în România şi semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în ţara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Sprijin al Guvernului pentru consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri dintre cele două state



Şeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la Bucureşti pentru consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri dintre cele două state şi a evidenţiat că ţara noastră are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este un partener corect al mediului de afaceri care sprijină proiectele de investiţii sustenabile.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autorităţile române şi cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns şi mai activ de colaborare şi coordonare la nivel guvernamental şi astfel s-a convenit ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite".

Vezi şi: Astra - FCSB. Rezultat final în play-off

EXATLON România, 17 martie. Războinici - Faimoși, LIVE


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel