Dan Voiculescu, eliberare conditionata. Decizia magistratilor

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 urmează să discute astăzi cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care execută o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA. 

Iniţial, judecătorii au fixat pentru 17 ianuarie 2017 termenul în acest dosar, însă Dan Voiculescu a depus o cerere pentru ca procesul să se judece mai repede. Cererea sa a fost admisă, iar termenul a fost preschimbat pentru 13 decembrie. 

Pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiţionată a lui Voiculescu, însă cazul omului de afaceri a ajuns în instanţă. 

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. 

Curtea de Apel Bucureşti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel