Dan Tudorache: Tirul sportiv, printre cele mai căutate discipline în cadrul "Cupei Sectorului 1"

Dan Tudorache a anunțat marți, că elevii școlilor din Sectorul 1, și-au desemnat disciplina preferată în cadrul "Cupei Sectorului 1". Este vorba despre tirul sportiv, competiție care are un obiectiv imediat de atins, o țintă fixă.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a prezentat, marți, în cadrul unei conferințe de presă,  detaliile referitoare la creșterea calității orei de sport în școlile de pe raza Sectorului 1. La conferința de la Primăria Sectorului 1 au fost prezenți Carmen Tocală, maestru emerit al sportului, Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir sportiv, Gabriela Mitroi, director al Clubului Sportul Studențesc, și alte personalități ale vieții sportive.

"Mă bucur că pot ajuta sportul, am făcut și eu în tinerețe sport. E normal ca atunci când investești într-un copil și îl duci la sport, cu siguranță îl duci mai târziu la medic. Atât timp cât copiii fac sport, aceștia își dezvoltă abilitățile altfel decât ceilalți copii care nu sunt atrași de sport. 

De ce am intervenit financiar la Sportul Studențesc, este din cauză că acest club este foarte vechi, un club emblematic al Sectorului 1 și a trebuit să le dăm o gură de oxigen. Împreună cu Consiliul Local, votul fiind în unanimitate, vizavi de banii alocați. 

Cu siguranță sunt și alte cluburi care au depus proiecte la Sectorul 1, în perioada următoare Consiliul urmând a lua act de aceste doleanțe.

Practicarea sportului contribuie la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor noștri. În calitate de primar, voi fi alături, în limita atribuțiilor mele, de mișcarea sportivă din Sectorul 1, fie că vorbim de sportul de masă sau de cel de performanță. Mă bucur că pot ajuta sportul. Fără sport nu putem trăi", a declarat  Dan Tudorache.

Participanții la conferința de presă au avut șansa de a trage la țintă cu o pușcă și un pistol cu fascicul de lumină. Campionul olimpic la tir sportiv, Alin Moldoveanu, i-a inițiat pe cei prezenți în tainele acestui sport, oferind câteva dintre secretele succesului său.

"Cupa Sectorului 1" este parte integrantă a proiectului sportiv "Un secol de performanță - punte către viitor", derulat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, în parteneriat cu Clubul Sportul Studențesc. În cadrul acestei competiții, elevii se întrec la nouă sporturi, printre care: rugby, baschet, polo, badminton, tir etc.

Vezi si: Dan Tudorache: Peste 100 de elevi la Cupa Sectorului 1 la baschet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel