Dan Tanasă: Teritoriul românesc, sub dublă suveranitate, în Harghita

szerada.ro
szerada.ro

O dezvăluire cutremurătoare este făcută de bloggerul Dan Tanasă, care subliniază că în Harghita, suveranitatea aparține, în fapt, Ungariei. 

Bloggerul Dan Tanasă a scris, pe blogul său, că "în Hargita, suveranitatea este împărțită în două state: România și Ungaria". El adaugă că instituțiile statului aparțin doar în formă statului român și, în esență, Ungariei, iar limba română este un detaliu fără valoare în Hargita, "autoritățile publice desfășurându-și activitatea doar în limba maghiară".

Jurnaliști, emailuri interceptate. O sută de editori, scrisoare către Guvern

"În incinta Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de primarul UDMR Róbert Kálmán Ráduly, drapelul Ungariei, steagul secuiesc și limba maghiară fac legea. La o întâlnire pe care edilul a avut la sfârșitul anului trecut cu presa din județ (cel mai probabil doar presa de limbă maghiară) în sala aflată în incinta primăriei erau arborate, în ordine, steagul municipiului, drapelul Uniunii Europene, drapelul Ungariei, steagul secuiesc și drapelul României. (...) Pe perete, chiar în spatele primarului Ráduly, sunt afișate două steme ale municipiului (stemă în care sunt prezente exclusiv simboluri maghiare), denumirea orașului fiind inscripționată doar în limba maghiară. Denumirea în limba oficială de stat lipsește, pentru că în Harghita limba oficială de stat este limba maghiară. Limba română nu are niciun statut aici. Simboluri atent așezate pentru a marca faptul că în județul Harghita,(...) suveranitatea este împărțită de România și Ungaria, iar România este prezentă doar de formă. Drapelul Ungariei stă arborat permanent și în sala în care se oficializează căsătoriile la Primăria Miercurea Ciuc", a scris Dan Tanasă, pe blogul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel