Jurnaliști, emailuri interceptate. O sută de editori, scrisoare către Guvern

Emailurile unor jurnaliști de prestigiu au fost interceptare, fără mandat. O sută de editori au trimis o scrisoare către Guvern. 

Agenția de supraveghere britanică (GCHQ) a interceptat emailurile unor jurnaliști care lucrau pnetru presă de renume mondial, a anunțat cotidianul britanic The Guardian.  GCHQ a spionat emailurile jurnaliştilor de la BBC, The Guardian, Le Monde, postul de televiziune NBC, cotidienele New York Times şi Washington Post, tabloidul The Sun şi agenţia de presă Reuters.

Emailurile jurnaliştilor făceau parte dintre cele 70.000 de mesaje interceptate în mai puţin de zece minute în 2008 de GCHQ, echivalentul britanic al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) americană, potrivit analizei efectuate de Guardian în cazul documentelor dezvăluite de fostul consilier al agenţiei americane, Edward Snowden.

Emailurile puteau fi consultate pe site-ul GCHQ de către toţi angajaţii autorizaţi. Serviciile secrete britanice consideră jurnaliştii o "potenţială ameninţare pentru securitate", în special jurnaliştii de investigaţie, care apar drept ameninţări de acelaşi tip cu teroriştii şi hackerii.

Peste o sută de editori de la ziare britanice au publicat o scrisoare comună prin care cer Guvernului să împiedice forţele de ordine să consulte desfăşurătoarele telefonice ale jurnaliştilor fără autorizaţia unui judecător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel