Dan Șova, dosar rejudecat. Stănescu: Acea instanță a fost nelegală

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Într-o intervenție telefonică, la un post de televiziune, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat cu privire la decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în privința rejudecării dosarului lui Dan Șova. 

”Nu este o înfrângere a sistemului juridic ci este o înfrângere a statului nedrept. Dan Șova, ca și mulți alții, au fost judecați și condamnați, sau încă nu... de către o instanță nelegală. Justiția nu poate fi nelegală. Acea instanță a fost nelegală și atunci, la fel cum se întâmplă și cu celelalte completuri de cinci, trebuie rejudecată cauza. Același drept îl are și Parchetul, de a cere rejudecarea cauzei. Eu aștept să se întâmple asta și în cazul completurilor de trei. 

Eu m-aș bucura să vedem o achitare pentru că mie mi-a fost clar de la început pentru că și acest dosar este unul dintre multele dosare instrumentate politic de către DNA. Deci aștept să văd o asemenea achitare, iar dacă va avea loc o achitare, statul român îi este dator lui Șova, pe de altă parte, cei care au participat la această anchetă cu probe care se vor dovedi, în cazul achitării, a fi contrafăcute, cât și judecătorii care au dat această sentință vor trebui să răspundă”, a declarat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Magistrații de la Înalta Curte de Casație de Justiție au admis cererea lui Dan Șova, iar dosarul său va fi primul rejudecat în scandalul completurilor ilegale.

Vezi și: 

Dan Șova, primul dosar rejudecat în scandalul completurilor ilegale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel