Dan Negru: A început școala! Banii câștigați de profesori sunt doar coaja. Miezul e altul...

Foto: Facebook Dan Negru
Foto: Facebook Dan Negru

Dan Negru a transmis un mesaj, după ce greva din educație a fost suspendată, iar profesorii și elevi se întorc în sălile de clasă.

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru atrage atenția asupra problemei de fond ce planează asupra educației din România, care depășește revendicările de ordin material.

„A început școala

Banii câștigați de profesori sunt doar coaja. Miezul e altul...

"Moartea domnului Lăzărescu" și "Filantropica" sunt filmele cu care ne lăudăm cel mai mult după revoluție, filmele românești pe care le-am dus la festivalurile din străinătate si care ne reprezintă in lume.

În "Moartea Domnului Lăzărescu", doctorii români îl lasă pe pacientul Lăzărescu să moară-n spitalele românești și-n "Filantropica", eroul principal e un profesor de română care e umilit in școală și care se înhăitează cu mafia cerșetorilor ca să câștige niște bani.

Profesorii și doctorii trebuie sa-și recâștige respectul in societate, asta să fie prima lor luptă. Altfel, războiul umilinței va continua!

Banii sunt doar coaja. Miezul e altul...“, a scris Dan Negru pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Revolta unei profesoare din Timiș, după suspendarea grevei. Irina Oroșan: Nu vom ceda la această manipulare grosolană! Stăm în cancelarie și clocotim

Sindicatele din educație au anunțat, ieri, suspendarea grevei generale

„Greva se suspendă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a: 

- principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public; 

-   acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”, se arată în mesajul transmis de sindicatele din educație.

CITEȘTE ȘI      -      Sindicaliștii, răspuns pentru profesorii care îi consideră trădători

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel