Dan Lupașcu, avocatul lui Gabriel Oprea, apărare în direct

gabriel oprea
gabriel oprea

Dan Lupașcu, avocatul lui Gabriel Oprea, al cărui dosar „Limuzina” urmează a ajunge la Curtea Constituțională, a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, miercuri dimineață, că Oprea va cere continuarea procesului penal pentru că vrea să se afle adevărul.

 „Vreau să fac o precizare pentru corecta informare a opiniei publice: domnul Gabril Oprea, prin acest rechizitoriu este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în sensul că ar fi aprobat achiziționarea acelui autoturism. Deci nici vorbă de jacuzzi, nici vorbă de canapele, nici vorbă de alte lucruri. Aceasta este o precizare care cred eu că este importantă. Al doilea lucru: domnul Gabriel Oprea vrea să se afle adevărul, vrea să se judece în ședință publică și să se facă acest lucru până la capăt. Chiar dacă Curtea Constituțională ar urma să se pronunțe pe această problemă de principiu, dumnealui intenționează să ceară continuarea procesului penal în condiția în care s-ar admite excepția de neconstituționalitate, pentru că vrea să combată acuzația care i se aduce, de către Parchet și să rezulte în final că dumnealui este nevinovat”, a declarat Dan Lupașcu la Realitatea TV.

Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ) va sesiza Curtea Constituțională (CCR) într-un dosar în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu (doarul „Limuzina” - n.r.). Avocaţii acestuia au ridicat o excepţie de neconstituţionalitate. Aceştia reclamă că în lege nu este definit un prag al prejudiciului pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel