Dan Brown: Dumnezeu va fi înlocuit de o nouă formă de conștiință

Înger
Înger

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci", informează Reuters.

Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin", cel de-al cincilea volum dedicat unui profesor de la Harvard, expertul în simbolistică Robert Langdon, protagonistul din "Codul lui Da Vinci", o carte care a pus sub semnul întrebării istoria creștinismului.

Romanul "Origin" s-a inspirat din întrebarea "Va supraviețui Dumnezeu științei?", spune Dan Brown, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii.

"Suntem oare atât de naivi astăzi încât să credem că zeii din prezent vor supraviețui și vor mai fi adulați peste o sută de ani?", a declarat Dan Brown, în vârstă de 53 de ani, în timpul conferinței sale de presă de la Frankfurt, la care au fost prezenți numeroși admiratori ai scriitorului american.

"Din punct de vedere istoric, niciun zeu nu a supraviețuit științei, zeii evoluează", a adăugat Dan Brown, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel