Dan Barna, lângă Stelian Ion: Cîțu, ISTORIE! Strângem semnături și depunem moțiunea

Descriere foto: Două dosare nerezolvate (Garsoniera și OLAF) la Ministerul Justiției
Descriere foto: Două dosare nerezolvate (Garsoniera și OLAF) la Ministerul Justiției

Dan Barna a făcut, joi, declarații la Ministerul Justiției.

Într-o conferință de presă de la Ministerul Justiției, vicepremierul Dan Barna a făcut declarații despre primul-ministrul Florin Cîțu:

„Premierul Florin Cîțu nu mai are sprijin politic. E o decizie ireversibilă, e o decizie foarte clară. În acest moment adunăm semnăturile, iar în zilele următoare vom depinde o moțiune de cenzură și sperăm ca acest premier să devină unul în istorie, să aibă o fotografie frumoasă acolo, în forul de la Palatul Victoria.

Această coaliție de guvernare poate să continue și ne așteptăm ca partenerii de la PNL să propună un om serios, competent, un om care are, pur și simplu, proprietatea și valoare propriului cuvânt, pentru că aceasta a fost cu adevărat problema de fond de mai multe luni, chiar dacă am fost unul dintre oamenii din acest Guvern care a apărat, pe termen lung, decența și aparența de decență a acestui Cabinet. Iată, a venit acest moment în care nu mai putem continua cu premierul Florin Cîțu și le solicităm în primă etapă colegilor din coaliție să propună un alt premier.

Dacă nu, folosim instrumentele democratice pe care le pune la dispoziție Constituția. Avem la îndemână acest instrument, moțiunea de cenzură, noi considerăm că această guvernare nu mai are majoritate parlamentară, cele 80 de voturi ale USR PLUS nu mai susțin Cabinetul Florin Cîțu.“, a precizat vicepremierul Dan Barna.

Dedesubturile menținerii lui Florin Cîțu la Guvern. Chirieac: De șase luni mă întreb acest lucru

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a vorbit despre mizele care stau la baza deciziei BPN al Partidului Național Liberal de a-l susține în continuare pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului României:

„Depinde exclusiv de dorința președintelui Klaus Iohannis. Ce ați văzut în BPN-ul de astăzi a fost o butaforie. Deci, PNL a votat în unanimitate fiindcă aceasta este dorința președintelui, ca domnul Cîțu să rămână acolo. Domnul președinte Iohannis a dat un semnal determinant atunci când a acceptat cererea de demitere a așa-zisului ministru, Stelian Ion, de la Justiție. Acela a fost semnalul evident, clar pentru PNL, că președintele îl susține pe premierul Florin Cîțu.  Nu mă întrebați de ce îl susține, pentru că de șase luni nu pot să înțeleg acest lucru.

Președintele este cel atacat. Nu e atacat premierul Cîțu, ci președintele. Mă îndoiesc că tot USR-ul gândește la fel, pentru că, iată, are și multe personalități absolut în regulă. USR-ul a încercat să pună mâna pe Justiție pe ușa din spate, prin numirea procurorilor în Parchetele determinante, care au avut un rol fundamental în izbucnirea războiului româno-român cu consecințele pe care le știm.“, a precizat, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac (citește AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Vâlcu: USR PLUS legitimează AUR. Întrebări cheie pentru partidul condus de Barna şi Cioloş după ultima mutare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel