Daea: Zona montană, programe de miliarde

Alege oaia - Petre Daea
Alege oaia - Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, anunţă finanţare de un miliard de euro pentru dezvoltarea şi menţinerea oamenilor în zonele rurale.

Programele din zona montană sunt prioritare şi necesare pentru viaţa satului românesc şi din acest motiv alocăm un miliard de euro pentru dezvoltarea şi menţinerea oamenilor în aceste zone, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere privind satul românesc desfăşurată la Academia Română.

"După 27 de ani, lucrurile nu sunt cum trebuie în zona montană. Sunt locuri unde te întristează privirea şi este obligată să renunţe la peisajul zilnic. Trebuie să închizi ochii să te gândeşti dacă este real ca în anumite zone ale ţării să existe o situaţie ca aceasta. (...) Motiv pentru care am introdus în programul nostru un miliard de euro pentru zona montană, pentru a putea face ceea ce putem să facem obiectiv, în aşa fel încât să menţinem oamenii acolo, să mobilăm muntele, să atragem speranţa tinerilor pentru aceste zone excepţionale pe care România le are din belşug, comparând cu alte state. Mă gândesc numai la 4,8 milioane hectare de pajişti, cât Elveţia, Olanda şi Belgia la un loc', a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în stilul său inconfuntabil.

Acesta a precizat că oamenii muntelui sunt 'extrem de mult legaţi' de această zonă şi 'refuză categoric din privire' să plece din acele locuri, chiar dacă li se promite îmbunătăţirea vieţii în altă parte.

"Zona montană pentru noi este o zonă prioritară, în programul de guvernare, în activitatea mea de ministru şi în preocupările noastre de zi cu zi. Programele din zona montană sunt prioritare, necesare şi extrem grele pentru viaţa satului românesc, la aceste altitudini. Oamenii sunt extrem de mult legaţi de aceste zone. Aproape nu poţi să îl dezlipeşti chiar dacă i-ai acorda o altă şansă în altă parte, spunându-i că viaţa lui se va îmbunătăţi, dacă va părăsi zona respectivă. Refuză categoric din privire, ceea ce înseamnă că noi trebuie să ne ducem cu ceea ce trebuie către el şi nu pe el să-l forţăm să se disloce din acele zone", a adăugat ministrul Daea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel